Pszu tanoncok oldala
Pénzügyi számviteli ügyintézők weblapja

... segítek, segíts te is...
Ha Pénzügyi és Számviteli Ügyintéző Vizsgákra szeretnél felkészülni,

abban ez az oldal a legjobb segítség.
MENÜ

Kérdések és válaszok, információcsere helye.

 

 

Sajnos ide csak a nekem küdlött levelek tartalmát tudom egyenlőre bemásoni, mert nincs az oldalnak saját forumozó része, azért dolgozom a megoldason, de hozzá lehet szólni!

 

Infókat teszek ide is!!!

 

 

A vizsgarészek súlya (aránya) a vizsga egészében:

Pénzügyi-számviteli ügyintéző megnevezéső szakképesítéshez rendelt vizsgarészek és ezek súlya a vizsga egészében:

Súlyarány               Telj.            % Értékelés

1. vizsgarész           20               64,1%

2. vizsgarész           35               58,7%

3. vizsgarész          30                56,4%

4. vizsgarész          15                 69,4%

 

A vizsgarészenként elért %-os teljesítmények súlyozott átlaga alapján az osztályzat a következő:

90 -100% jeles (5)

80 - 89% jó (4)

65 - 79% közepes (3)

50 - 64% elégséges (2)

A szakmai vizsga eredményét a vizsgarészenként elért %-os teljesítmények súlyozott átlagának %-os értéke alapján, az általános szabályok szerint kerekítve és egész %-ban kifejezett értékhez rendelt osztályzat alapján kell megállapítani.

és még sorolhatnánk...

 

 

Az interaktív vizsgatevékenység során segédeszközként használható:

- az APEH nyomtatványkitöltő keretprogramja a PM honlapján közzétett

útmutatóban meghatározott nyomtatványokkal és kitöltési útmutatójukkal,

valamint

- alapműveletes zsebszámológép.

 

 

Szóbeliről beszámoló:

 

Az írásbeli eredményeinket és a szóbeli eredményeinket arányosították a szabályzat szerint az új vizsgakövetelmények alapján, igy jó hír mindenkinek az, hogyha 1-est is kaptunk szóbeliből (azaz 50% alatt teljesítünk), akkor is átmehetünk vegül a teljes vizsgan eredményesen. És mindemellett sokat segítetnek a vizsgáztató tanárok, sőtt még az elnök is: kérdezgettek, megpróbáltak rávezetni a helyes válaszra, ha nem tudtat.


A szobeli vizsga nálunk nem névsor szerint ment (de hallottam már olyat is), hanem 6-an mentünk e előszor, aztan ahogy ők jöttek ki a többike mentek be "bátorság" szerint, húztunk 1 tételt, kb 15-20 percig kidoklgozhattuk és levizsgáztunk belőle, azután húztunk másik tantárgyból tételt....és így tovább....., de addig nem jöttünk ki a vizsgateremből, amig mindegyikből nem feleltünk (hallottam azt is, hogy egyszerre kihúztak mind a harom tantargyból) amikor eppen felszabadult egy vizsgaasztal, szólítottak, hogy aki elkeszult üljön oda.


Fontos az, hogy mintegyik tételről legalább 3-4 odaillő mondatot mondj! az mar eleg a % megadasara...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vendégkönyv

Kép újratöltsée
  • 2013-09-13 09:09:06
    Katona Gabriellának hívnak. Több mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem. Magas színvonalon, a tanuló érdekeit szem előtt tartva a megértésre összpontosítva, példamegoldáson és gyakorláson keresztül oktatom a tantárgyakat. Türelemmel, a diák haladási tempóját figyelembe véve tartom meg az óráimat. Az oktatás szintjei: közép- és felsőfokú képzés, főiskola, egyetem, mérlegképes könyvelői tanfolyam, pénzügyi-számviteli ügyintézői tanfolyam stb. Több, mint 15 éves tapasztalattal rendelkezem a középiskolai oktatás, a felsőoktatás és a felnőttképzés területein, ugyanakkor még korom miatt fiatalosan és dinamikusan tudom átadni az ismereteket. Mérlegképes könyvelői vizsgára is vállalom a felkészítést számvitel-elemzés tantárgyból nagy tapasztalattal, feladatorientáltan és problémákra összpontosítva! Mindezeken kívül házi dolgozatok készítését vállalom, szakdolgozatok megírásában is segítek, amennyiben számviteli-elemzési témába vág. Statisztikából és számvitelből, valamint könyvelési szoftverek megismerésében segíthetek közép- és felsőfokon, mérlegképesen egyaránt. Ha nemcsak a szaktudás, tapasztalat, hanem a tanítani tudás is fontos számodra, akkor válassz engem! katona.gabi@mail.totkomlos.hu
  • gzxKbxWHz40 (bookmark@verisign.com)
    2013-07-14 08:14:01
    Hallo blu_tom,vielleicht hilft Ihnen das hier weiter: . Bitte becteahn Sie auch die Fragen Antworten auf der Seite (Reiter daneben). Infos zum Thema Kompatibilite4t finden Sie zudem .Falls Sie weitere Fragen zu Telekom-Produkten und der Vermarktung haben und TK-World-Partner sind, wenden Sie sich bitte direkt an unsere Hotline. Falls Sie Endkunde sind, kf6nnen wir Ihnen hier leider nicht eingehend weiterhelfen, da sich unser Angebot nur an Fachhe4ndler und Onlinevermarkter richtet, nicht an Verbraucher. In diesem Falle wenden Sie sich bei Fragen zum Produkt bitte oder direkt an die Telekom.Viele Grfc eCLA
  • 2013-07-13 07:28:59
    mege9rkeztett a csomag!fanatasztikusan mutat!amint lesz időm, ge9pem tezsek fel ke9peket...sok puszinagyon de nagyon e9rte9kelem a "me1s" technike1val ke9szf6lt dolgokat, hiszen e9n csak himzek, szf3val, oda meg vissza vagyok az f6rf6mtől hogy horgolt ffcggf6ny-elkf6tőm lett!!!!!!!!!!!!!!!
  • 2013-03-05 13:14:18
    Sziasztok! Miskolci vagyok, számvitelből keresek korrepetálást, Ha tudtok ilyet írjatok, köszi (anita_torok_@freemail.hu)
  • 2013-02-28 05:44:41
    Szia! Hálás vagyok, amiért gondolsz a leendő PSZU-sokra, ez nagyon kedves tőled, nekünk pedig hatalmas segítség!!! Köszönöm a többiek nevében is :)
  • bugristigris (fancyyy@citromail.hu)
    2011-10-03 10:51:31
    Hello!! nagyon nagy szükségem lenne egy beadandóhoz segvitségre mert azt se tudom hogy induljak el...:S Össze kell hasonlítani az alkotmányt és az alaptörvényt a másik pedig a szerződést biztosító mellékkötelezettségek az ítélkezési gyakorlat tükrében témában kell írni..ha van valami anyag hozzá ami tud segíteni kérlek küldjétek el nekem a fancyyy@citromail.hu címre. előre is nagyon köszönöm :)
  • BoNi-Buddha (blahoca@freemail.hu)
    2011-06-24 16:04:32
    Sziasztok! Az interaktivnál valaki tudja pontosan mire adnak pontot? Vannak félpontok? és ha papiron jól kontiroztam pl. a bankkivonatnál, a gépbe is jó helyre vittem, de folyamatosan partnert kért, igy oda beirtam hogy bér.. az pont vagy nem pont... Lehet ezen a banánhéjjon megcsúszok...2 hétig rágom a körmöm... ha valaki tudja az infókat, mindenképp jelizzen.. KÖSÖNÖM!!
  • Silye Krisztina (siralykriszta@gmail.com)
    2011-05-04 06:40:10
    Érdeklődnék, hogy az írásbeli feladatoknál az 50% már megfelelt? Én eddig úgy tudtam, hogy 60% kell! A segítséget előre is köszönöm!
  • Dudás Norbert (dudas.hu@gmail.com)
    2011-04-20 13:11:46
    Érdeklődni szeretnék, hogy honnan lehetne elérni az eredeti (ki nem töltött) vizsgafeladatokat. Hogy lehetőségünk legyen gyakorló célzattal saját magunknak kitölteni őket. Válaszod előre is köszönöm, Üdv Norbi
  • 2011-02-15 11:01:31
    Eladó Perfektes p-számviteli ügyintézős könyvek!
  • Pszu tanoncok (Pszutanoncok@freemai.hu)
    2011-01-25 22:24:25
    Ma frissitettem
  • 2010-08-05 16:35:07
    Sziasztok! Megtudná valaki adni a könyviteli alapismeret tételsort kidolgozva? 1.tétel Ismertesse a számvitel fogalmát és részeit...

Hírek

  • Elindultunk
    2010-07-06 14:11:07

    Kedves látogató, a mai nap létrehoztam a Pszu Tanoncok weboldalt szíves felhasználásodra.

Weboldal készítés ingyen

Asztali nézet